Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι έχουν επισκεφθεί την Σελήνη κι άλλους πλανήτες !! του Όμηρου Ερμίδη - Ancient writers report that they have visited the Moon and other planets!! by Homer Hermides - Gli antichi scrittori dicono che hanno visitato la Luna e gli altri pianeti !! Omero Ermides - viene tradotto in sito web

 





Οι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την σελήνη.
Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει : «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς».
Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. 

Ο Έλληνας θεός Ορφέας, υιός του Απόλλωνος, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, και μας αναφέρει :
    «Η Σελήνη έχει βουνά πολιτείες και σπίτια, η επιφάνεια της είναι έδαφος όπως της γης και κατοικείται από θεϊκούς κατοίκους.»  
Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.
Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλούσε για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, του ηλίου, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επέμενε ότι οι κάτοικοι της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.
Οι Τελχίνες της Ρόδου και οι Κάβειροι της Σαμοθράκης εξαφανίστηκαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό.
  Μια παράδοση αναφέρει ότι η εξέλιξη τους ήτο τέτοια που τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν την γη και επιστρέψουν στην Σελήνη ή τον Άρη.
Ο Νόννος αναφέρει ότι ο Φαέθων έκανε 30 περιστροφές γύρω από την Σελήνη, ταξίδεψε στην Αφροδίτη και επισκεπτόταν τον Β. και Ν. Πόλο.
 Όπως αναφέρει ο Νόννος, ο Διόνυσος, ο Ηρακλής και ο Ίδμων ταξίδεψαν στην Σελήνη με ένα το άρμα που έμοιαζε με απαστράπτοντα κομήτη όπου και δίνει ακριβέστατες πληροφορίες για την αθέατη πλευρά της σελήνης.
  Άλλη παράδοση αναφέρει ότι η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνος, η Άρτεμης, χρημάτισε βασίλισσα της Σελήνης.
  Ο Πυθαγόρας, υιός του Απόλλωνος κατά μία παράδοση, επέμενε ότι η Σελήνη κατοικείται από όντα θεϊκά όμοια με τους ανθρώπους της γης.
  Ο Πυθαγόρας αφηγείται επίσης ότι έκανε στροφές γύρω από την σελήνη με τα πλοία των θεών που κατοικούσαν στο φεγγάρι και με τα όντα αυτά είχε δημιουργήσει φιλία, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερη από της γης όπως και είναι.
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι όπως άκουσε από μαρτυρίες πολλές φορές, ο Πυθαγόρας μπορούσε την ίδια στιγμή να ευρίσκεται σε δύο διαφορετικό μέρη, μια ιδιότητα που έχει μόνο το ηλεκτρόνιο του ατόμου, και έκανε ταξίδια στον Άδη ακολουθώντας την διαδρομή του Προμηθέως.
Ο Πυθαγόρας μπορούσε να αιωρείται και να γίνεται αόρατος ή να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη.
Τον δίδαξε ο Απόλλων όπως τον Αρισταία και τον ιερέα του Άβαρι.
Οι θεϊκοί κάτοικοι της σελήνης είναι πιο ψηλοί από τους κατοίκους της γης, ξανθοί και πολύ όμορφοι.
  Όλες οι γνώσεις του Πυθαγόρα, Μαθηματικά, Μουσική, Γεωμετρία, Φυσική είναι δοτές γνώσεις που πήρε από τους ουράνιους με τους οποίους είχε συνεχή επαφή.
 Το 1950 σε ναό των Μάγιας στο Μεξικό ευρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν στην γη διαστημικές αποστολές.
  Η πρώτη χαρτογράφηση της αθέατης πλευράς της σελήνης από τον άνθρωπο έγινε την 7.10.1959, επομένως ο παλαιός χάρτης που ευρέθηκε στην γη, θα πρέπει κάποιος ή κάποιοι τα αρχαία χρόνια να επισκέφθηκαν την Σελήνη.
  Η σελήνη σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά κείμενα και την Ινδουϊστική θρησκεία, σε κάποια απώτατη εποχή δεν υπήρχε σαν δορυφόρος της γης. Αργότερα η γη είχε τρεις δορυφόρους.
 Την εποχή που η γη δεν είχε δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους 1.20-1.50 μέτρων.
 Όταν είχε τρεις δορυφόρους τότε οι άνθρωποι είχαν ανάστημα 2.50-12.00 μέτρα [αυτή ήτο η εποχή που υπήρξαν οι γίγαντες]
και τέλος με ένα δορυφόρο έχουν το ύψος του σημερινού ανθρώπου 1.60-2.00 μέτρα, λόγω βαρύτητος (g=9.81m/sec2).
 [απόσπασμα από την ακόλουθο ιστοσελίδα αναπαραγωγής μέρους του έργου : «Έλληνες οι υιοί των Θεών» του συγγραφέως Γεράσιμου Καλογεράκη - http://www.diodos.gr/%CE%88%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%93%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B7/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B1/76-%CE%A4%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%28%CE%99%29.html]
 [Απόσπασμα από το Ημερολόγιο της Σελήνης - ημερολόγιο-βιβλίο 1999-2010 του συγγραφέως Ομήρου Ερμείδη].313,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου