Λιβάνια και σκόνες - Incensi e
polvere - Incense and powders
Τις
σκόνες μπορούμε να τις ραντίσουμε γύρω από τα μέρη της εργασίας ή της
επιχείρησης για να βελτιώσουν τις πωλήσεις, ή να τις διασκορπίσουμε.
Τις
σκόνες μπορούμε να τις ραντίσουμε γύρω από τα μέρη της εργασίας ή της
επιχείρησης για να βελτιώσουν τις πωλήσεις, ή να τις διασκορπίσουμε στις
κρεβατοκάμαρες για να ανάψουν το σπινθήρα της αγάπης ή να τις ψεκάσουμε πάνω
στους ανθρώπους για να τους ευλογήσουν ή να τους προστατεύσουν. Οι σκόνες είναι
λεπτά αλεσμένα ξηρά χορτάρια ή μίγματα χορταριών ή ρητίνες ή έλαια που
προστίθενται σε μια βάση πούδρας της σκόνης.. Άρα μας χρειάζεται ένας μύλος του
καφέ που θα είναι χρήσιμος στο άλεσμα των χορταρικών για να τα κάνει λεπτή
σκόνη, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ένα γουδί. Πρέπει να γίνουν ένα πολύ
λεπτό μείγμα χωρίς μεγάλα κομμάτια μέσα. Οποιαδήποτε συνταγή που έχει αιθέριο
έλαιο μπορεί να γίνει σε μια σκόνη με την προσθήκη μικρής ποσότητας ελαίου στην
πούδρα-σκόνη. Τα περισσότερα μίγματα στα μαγικά σακουλάκια μπορούν να γίνουν με
σκόνες πολύ λεπτά αλεσμένες.
Παραγωγή
θυμιάματος
Η παραγωγή θυμιάματος είναι ένας στοχαστικός και ευχάριστος τρόπος να ασκηθεί η δημιουργικότητά μας και οι γνώσεις μας πάνω στις αστρολογικές ιδιότητες κάθε υλικού. Είναι σχετικά απλό και ευχάριστο γιατί μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσομε μέσα από τους γήινους αρωματικούς θησαυρούς και να συνδεθούμε έτσι με τη Φύση. Δημιούργησε τις συνταγές που χαιρετούν την ανατολή του Ήλιου με ένα καθαρό και ενδυναμωμένο άρωμα, ενίσχυσε τη δραστηριότητα του ονείρου, χαλάρωσε από την υπερένταση και το άγχος, κάνε μίγμα που διευκολύνει τα προβλήματα της ημέρας ή συνδύασε ένα θερμό, γλυκό, ελκυστικό μίγμα για να υποκινείς τον αισθησιασμό σου για ένα βράδυ μυστηρίου. Ενίσχυσε τη θέση σου στη φύση με ένα μίγμα από λιβανωτό, μαστίχα, στύρακα, σάνδαλο, κασσία, ιουνίπερο και λεμονόχορτο για να μπορέσεις να «ανεβείς» προς τους ουρανούς.
Η παραγωγή θυμιάματος είναι ένας στοχαστικός και ευχάριστος τρόπος να ασκηθεί η δημιουργικότητά μας και οι γνώσεις μας πάνω στις αστρολογικές ιδιότητες κάθε υλικού. Είναι σχετικά απλό και ευχάριστο γιατί μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσομε μέσα από τους γήινους αρωματικούς θησαυρούς και να συνδεθούμε έτσι με τη Φύση. Δημιούργησε τις συνταγές που χαιρετούν την ανατολή του Ήλιου με ένα καθαρό και ενδυναμωμένο άρωμα, ενίσχυσε τη δραστηριότητα του ονείρου, χαλάρωσε από την υπερένταση και το άγχος, κάνε μίγμα που διευκολύνει τα προβλήματα της ημέρας ή συνδύασε ένα θερμό, γλυκό, ελκυστικό μίγμα για να υποκινείς τον αισθησιασμό σου για ένα βράδυ μυστηρίου. Ενίσχυσε τη θέση σου στη φύση με ένα μίγμα από λιβανωτό, μαστίχα, στύρακα, σάνδαλο, κασσία, ιουνίπερο και λεμονόχορτο για να μπορέσεις να «ανεβείς» προς τους ουρανούς.
Δημιουργία φυσικού
θυμιάματος.
καθόρισε
με ποιο τρόπο θα κάψεις το θυμίαμα.
μάζεψε
τα σύνεργα.
μάζεψε
τα υλικά.
κάνε μείγμα τα υλικά.
αν
χρειαστεί, βάλε τα να ξεραθούν για ένα διάστημα.
μετά
ανακάτεψε τα υλικά.
Τύπος
θυμιάματος
Υπάρχει αυτό που καίγεται μόνο του, όχι σε κάρβουνο. Χρησιμοποίησε όταν ολοκληρωθεί η παρασκευή του υλικού ένα υλικό που είναι από μόνο του εύφλεκτο. Βάλε μια συγκεκριμένη ποσότητα μέσα. Φτιάξε κώνους ή στικ.
Υπάρχει και αυτό που δεν καίγεται μόνο του. Το σύνολο των υλικών, αφού γίνει σκόνη θα πρέπει να ενωθεί με απαλές ρητίνες ή βδέλλιο ή σταφίδες ή ξηρά φρούτα και μέλι. Προσθέτοντας αυτά, φτιάξε μικρούς βώλους ή άσε το σαν απλή σκόνη. Όταν είναι έτοιμο, κάψε το σαν θυμίαμα σε κάρβουνο. Αυτόν το δεύτερο τρόπο, τον ονομάζομε ελεύθερα υλικά ή βώλους.
Ο τρόπος καψίματος είναι σε κάρβουνο ή σε ζεστή πέτρα.
Δοχείο καψίματος θυμιάματος. Θυμίαμα από ελεύθερα υλικά ή βώλους.
Συνήθως χρησιμοποιείται ένα δοχείο γεμάτο με τέφρα ή άμμο που είναι ιδανική. Ακόμα, μεγάλα όστρακα είναι ιδανικά για αυτό.
Ανάβουμε ένα κομμάτι από μπαμπού, ροδιά, ιουνίπερο, πεύκο, αμπέλι, ελιά σε κάρβουνο και το βάζομε στο κέντρο του δοχείου με τη τέφρα ή την άμμο. Ραντίζουμε το μείγμα θυμίαμα κατ’ ευθείαν στην κορυφή του κάρβουνου ή δεξιά από αυτό. Το κάρβουνο καίει τα υλικά και ελευθερώνει την ευωδιά τους στον αέρα.
Υπάρχει αυτό που καίγεται μόνο του, όχι σε κάρβουνο. Χρησιμοποίησε όταν ολοκληρωθεί η παρασκευή του υλικού ένα υλικό που είναι από μόνο του εύφλεκτο. Βάλε μια συγκεκριμένη ποσότητα μέσα. Φτιάξε κώνους ή στικ.
Υπάρχει και αυτό που δεν καίγεται μόνο του. Το σύνολο των υλικών, αφού γίνει σκόνη θα πρέπει να ενωθεί με απαλές ρητίνες ή βδέλλιο ή σταφίδες ή ξηρά φρούτα και μέλι. Προσθέτοντας αυτά, φτιάξε μικρούς βώλους ή άσε το σαν απλή σκόνη. Όταν είναι έτοιμο, κάψε το σαν θυμίαμα σε κάρβουνο. Αυτόν το δεύτερο τρόπο, τον ονομάζομε ελεύθερα υλικά ή βώλους.
Ο τρόπος καψίματος είναι σε κάρβουνο ή σε ζεστή πέτρα.
Δοχείο καψίματος θυμιάματος. Θυμίαμα από ελεύθερα υλικά ή βώλους.
Συνήθως χρησιμοποιείται ένα δοχείο γεμάτο με τέφρα ή άμμο που είναι ιδανική. Ακόμα, μεγάλα όστρακα είναι ιδανικά για αυτό.
Ανάβουμε ένα κομμάτι από μπαμπού, ροδιά, ιουνίπερο, πεύκο, αμπέλι, ελιά σε κάρβουνο και το βάζομε στο κέντρο του δοχείου με τη τέφρα ή την άμμο. Ραντίζουμε το μείγμα θυμίαμα κατ’ ευθείαν στην κορυφή του κάρβουνου ή δεξιά από αυτό. Το κάρβουνο καίει τα υλικά και ελευθερώνει την ευωδιά τους στον αέρα.
Πώς
να κάνετε θυμίαμα.
Το
θυμίαμα έχει χρησιμοποιηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της μαγείας,
δεδομένου ότι είναι μια προσφορά στους ναούς, ως σύμβολο του στοιχείου του αέρα
και της πυρκαγιάς μαζί όταν τοποθετείται σε κάρβουνο.
Υπάρχει με διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα θυμίαμα ραβδιών ή κώνων, αυτά που αναφλέγονται από μόνα τους, αυτά που μειγνύονται με μια εύφλεκτη ουσία μαζί με τα βότανα όπως το αλάτι.
Ο τύπος θυμιάματος που δείχνω είναι γενικά ένα μίγμα ρητινών (το σφρίγος των δέντρων), βοτάνων, φλοιών και αιθέριων ελαίων. Αυτά συνδυάζονται μαζί σε διάφορα ποσοστά ανάλογα με το έργο, τους πλανήτες κλπ, χρησιμοποιώντας ένα κονίαμα και ένα γουδοχέρι, για να δημιουργήσουν ένα κατά προσέγγιση κονιοποιημένο μίγμα που καίγεται μόνο του σε κάρβουνο.
Τα βότανα χρησιμοποιούνται για τη μυρωδιά τους, η οποία αντιπροσωπεύει ένα ορισμένο στοιχείο π.χ. η πικάντικη κανέλα για το στοιχείο της φωτιάς ή τις αστρολογικές και πλανητικές ιδιότητες των οποίων επιθυμούμε να επισύρουμε την προσοχή. Μπορεί να περιέχει τις ουσίες που βοηθούν να μετατοπίσουν τη συνειδητοποίησή μας, να μας βοηθήσουν σε αστρικό ταξίδι, σε οράματα, σε μαντική κ.λπ.
Υπάρχει με διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα θυμίαμα ραβδιών ή κώνων, αυτά που αναφλέγονται από μόνα τους, αυτά που μειγνύονται με μια εύφλεκτη ουσία μαζί με τα βότανα όπως το αλάτι.
Ο τύπος θυμιάματος που δείχνω είναι γενικά ένα μίγμα ρητινών (το σφρίγος των δέντρων), βοτάνων, φλοιών και αιθέριων ελαίων. Αυτά συνδυάζονται μαζί σε διάφορα ποσοστά ανάλογα με το έργο, τους πλανήτες κλπ, χρησιμοποιώντας ένα κονίαμα και ένα γουδοχέρι, για να δημιουργήσουν ένα κατά προσέγγιση κονιοποιημένο μίγμα που καίγεται μόνο του σε κάρβουνο.
Τα βότανα χρησιμοποιούνται για τη μυρωδιά τους, η οποία αντιπροσωπεύει ένα ορισμένο στοιχείο π.χ. η πικάντικη κανέλα για το στοιχείο της φωτιάς ή τις αστρολογικές και πλανητικές ιδιότητες των οποίων επιθυμούμε να επισύρουμε την προσοχή. Μπορεί να περιέχει τις ουσίες που βοηθούν να μετατοπίσουν τη συνειδητοποίησή μας, να μας βοηθήσουν σε αστρικό ταξίδι, σε οράματα, σε μαντική κ.λπ.
Η
μέθοδος παραγωγής θυμιάματος είναι:
1. Αλέθουμε τη ρητίνη σε σκόνη σε ένα γουδί, αφήνοντας μικρά κομμάτια που θα καίγονται χρονικά περισσότερο.
2. Αλέθομε οποιουδήποτε φλοιούς, βότανα και λουλούδια μέσα στη ρητίνη. Κάποιοι φλοιοί ή ξύλα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αλεστούν, όπως τα πέταλα του ρόδου εκτός αν είναι πολύ καλά ξηρά. Η Αρτεμισία δεν αλέθεται καθόλου και πρέπει να είναι κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια.
3. Προσθέτουμε τα κονιοποιημένα συστατικά όπως τα καρυκεύματα και τα βότανα.
4. Ένα υλικό σύνδεσης είναι γενικά μια καλή ιδέα. Εάν έχομε το αιθέριο έλαιο ενός των συστατικών της συνταγής θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Έχει συνήθως ένα πιο ισχυρό άρωμα, που θα επιδράσει στο μείγμα.
5. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής ενός θυμιάματος, ανάλογα με τη φύση του, θα πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες της μαγείας. Δηλαδή, ότι αλέθομε ή αναμιγνύομαι, πρέπει να το μελετήσομε (καθιερώσουμε) σε σωστή μέρα και ώρα στοχεύοντας στο τελικό αποτέλεσμα που θέλομε από το θυμίαμα. Η κίνηση να αλέσομε τα υλικά, αυξάνει την ενέργεια, έτσι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.
Μερικά μίγματα που περιέχουν μόνο βότανα, καίγονται γρήγορα και παράγουν πολύ καπνό. Αυτά καίγονται συνήθως μέσα σε ένα εσώκλειστο περιβάλλον ούτως ώστε να έχουν μια μέγιστη επίδραση. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε περίπτωση άσθματος ή αλλεργιών.
Μπορούμε να ξηράνουμε τα βότανα τοποθετώντας τα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Συλλέγομαι το χυμό από τα δέντρα αλλά δεν συλλέγομαι τίποτα γαλακτώδες εκτός εάν ξέρομε τι δέντρο είναι.
Καθώς κάνομε σκόνη το θυμίαμα, το καθιερώνουμε και κατά την συσκευασία του σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο, συγκεντρώνομαι τη σκέψη μας στο μαγικό σκοπό του. Εδώ ολοκληρώσαμε την παρασκευή του θυμιάματος, σκόνης, μίγματος αιθέριου ελαίου, κλπ.
Από τους αρχαίους χρόνους, το θυμίαμα έχει διαμορφώσει μια σύνδεση στον κόσμο του πνεύματος. Κατά τη διάρκεια των τελετουργικών και των προσευχών οι προθέσεις μας ταξιδεύουν προς τα πάνω στον καπνό των αρωμάτων συνδυασμένες με τον αέρα και γίνονται ένα μέρος της φυσικής ενέργειας γύρω από όλα τα πράγματα διαβίωσης. Το θυμίαμα είναι απτή επαφή με το σφυγμό της γήινης μητέρας μας (αισθήσεις μας) και τονώνει την ουσία της πνευματικότητάς μας.
1. Αλέθουμε τη ρητίνη σε σκόνη σε ένα γουδί, αφήνοντας μικρά κομμάτια που θα καίγονται χρονικά περισσότερο.
2. Αλέθομε οποιουδήποτε φλοιούς, βότανα και λουλούδια μέσα στη ρητίνη. Κάποιοι φλοιοί ή ξύλα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αλεστούν, όπως τα πέταλα του ρόδου εκτός αν είναι πολύ καλά ξηρά. Η Αρτεμισία δεν αλέθεται καθόλου και πρέπει να είναι κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια.
3. Προσθέτουμε τα κονιοποιημένα συστατικά όπως τα καρυκεύματα και τα βότανα.
4. Ένα υλικό σύνδεσης είναι γενικά μια καλή ιδέα. Εάν έχομε το αιθέριο έλαιο ενός των συστατικών της συνταγής θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Έχει συνήθως ένα πιο ισχυρό άρωμα, που θα επιδράσει στο μείγμα.
5. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής ενός θυμιάματος, ανάλογα με τη φύση του, θα πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες της μαγείας. Δηλαδή, ότι αλέθομε ή αναμιγνύομαι, πρέπει να το μελετήσομε (καθιερώσουμε) σε σωστή μέρα και ώρα στοχεύοντας στο τελικό αποτέλεσμα που θέλομε από το θυμίαμα. Η κίνηση να αλέσομε τα υλικά, αυξάνει την ενέργεια, έτσι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.
Μερικά μίγματα που περιέχουν μόνο βότανα, καίγονται γρήγορα και παράγουν πολύ καπνό. Αυτά καίγονται συνήθως μέσα σε ένα εσώκλειστο περιβάλλον ούτως ώστε να έχουν μια μέγιστη επίδραση. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε περίπτωση άσθματος ή αλλεργιών.
Μπορούμε να ξηράνουμε τα βότανα τοποθετώντας τα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Συλλέγομαι το χυμό από τα δέντρα αλλά δεν συλλέγομαι τίποτα γαλακτώδες εκτός εάν ξέρομε τι δέντρο είναι.
Καθώς κάνομε σκόνη το θυμίαμα, το καθιερώνουμε και κατά την συσκευασία του σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο, συγκεντρώνομαι τη σκέψη μας στο μαγικό σκοπό του. Εδώ ολοκληρώσαμε την παρασκευή του θυμιάματος, σκόνης, μίγματος αιθέριου ελαίου, κλπ.
Από τους αρχαίους χρόνους, το θυμίαμα έχει διαμορφώσει μια σύνδεση στον κόσμο του πνεύματος. Κατά τη διάρκεια των τελετουργικών και των προσευχών οι προθέσεις μας ταξιδεύουν προς τα πάνω στον καπνό των αρωμάτων συνδυασμένες με τον αέρα και γίνονται ένα μέρος της φυσικής ενέργειας γύρω από όλα τα πράγματα διαβίωσης. Το θυμίαμα είναι απτή επαφή με το σφυγμό της γήινης μητέρας μας (αισθήσεις μας) και τονώνει την ουσία της πνευματικότητάς μας.
Σταθερή
συνταγή για ένα θυμίαμα που βασίζεται σε απλά βότανα, όπως φασκομηλιά,
δενδρολίβανο ή λεβάντα.
Βάση = 3 γρ
Βότανα = 9 γρ
Πρέπει να γνωρίζεις τα βότανα καλά, στις ιδιότητές τους και τις αστρικές δονήσεις τους.
Βάση = 3 γρ
Βότανα = 9 γρ
Πρέπει να γνωρίζεις τα βότανα καλά, στις ιδιότητές τους και τις αστρικές δονήσεις τους.
Διαλογισμού
Δενδρολίβανο
|
3
γρ
|
Η
σμύρνα μπορεί να αντικατασταθεί
με
το λιβανωτό στη συνταγή αυτή.
Επίσης
το δενδρολίβανο και το
φασκόμηλο είναι εναλλακτικά. Ενδεχόμενα χρωματίζονται κατόπιν με λίγο λάδι λεβάντας ή σάνταλου. |
Φασκόμηλο
|
7
γρ
|
|
Κανέλα
|
7
γρ
|
|
Λιβανωτός
|
3
γρ
|
|
Σμύρνα
|
3
γρ
|
|
Βάση
|
2
γρ
|
|
Τραγάκανθα
|
1
γρ
|
Όνειρα
και ύπνος
Μοσχοκά-
ρυδο |
2
γρ
|
Θυμά-
ρι |
2
γρ
|
Αστερο-
ειδές |
2
γρ
|
Βάση
|
10
γρ
|
Λιβανωτό
|
1
γρ
|
Ηρεμία
και ξεκούραση
Κανέλλα
|
3
γρ
|
Δάφνη
|
2
γρ
|
Ρίγανη
|
2
γρ
|
Φασκόμηλο
|
2
γρ
|
Λιβανωτό
|
2
γρ
|
βάση
|
8
γρ
|
Μνήμη
Κύμινο
|
1
γρ
|
Μοσχοκάρφι
|
2
γρ
|
Δάφνη
|
2
γρ
|
Δενδρολίβανο
|
3
γρ
|
Βάση
|
5
γρ
|
Σελήνη
Καμφορά
|
αιθέριο
έλαιο
|
Κάνε το αιθέριο έλαιο από 10 σταγόνες
καθένα και προχώρησε στο βήμα 1. Άλλα
υλικά με σεληνιακά δόνηση είναι
αγγούρι, καλάμι, ίριδα, παπαρούνα,
κρεμμύδι (το εσωτερικό τμήμα).
|
Γιασεμί
|
αιθέριο
έλαιο
|
|
Ρόδο
|
αιθέριο
έλαιο
|
|
Λυγαριά
|
5
γρ
|
|
Βάση
|
5
γρ
|
Ερμής
Λεβάντα
|
6
γρ
|
Η Μαστίχα μπορεί να αντικατασταθεί στο
θυμίαμα αυτό με το Στύρακα. Άλλα φυτά
του Ερμή είναι : γλυκάνισο, αστεροειδές,
καρποί δάφνης, κιννάμωμο η κασσία ,
μάραθο, κύμινο και βαλεριάνα.
|
Μαντζουράνα
|
4
γρ
|
|
Μαστίχα
|
4
γρ
|
|
Βάση
|
6
γρ
|
Άρης
Δράκαινα
|
5
γρ
|
Μερικές
φορές τα φυτά του είναι δυναμωτικά ή θεραπευτικά. Όπως η πιπερόριζα, η
τσουκνίδα, ο μαϊντανός, ο βασιλικός, το σκόρδο, το κόκκινο Κρεμμύδι (το
κέλυφος)
|
https://urylosmyuosparamyuiomiros1957.blogspot.com
- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον
αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος
2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή
εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν
υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα
αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην
συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ,
ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των
συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου